1906 yılında İstanbul’da doğmuştur. İlk, orta, lise tahsilini eski Kadıköy Lisesinde (şimdiki Kenan Evren) tamamladıktan sonra Yüksek Ticaret Okulu’nu bitirerek meslek hayatına atılmıştır.
Kemal Yakar, vatani görevini bitirdikten sonra girdiği Ziraat Bankasında müfettişlik, 1946 yılında kurulan Sosyal Sigortalar Kurumunda iki yıl genel muhasebe müdürlüğü yaptı. 1948’de Türk Ticaret Bankası merkez müdürü oldu. Bu görevi sırasında ek görev olarak Halk Bankasında murakıplık, Bergama Pamuk İpliği ve Dokuma Fabrikalarında idare meclisi üyesi olarak da çalışmıştır. Kemal Yakar, 1958 yılında Türk Ticaret Bankası Genel Müdürlüğüne iştirakler müdürü ve mevduat müdürü olarak atanmıştır. 1965’te emekli olmuş, bu süre içerisinde Titaş A.Ş.’nin genel müdürlüğünü de yürütmüştür. Emekli olduktan sonra, aynı bankada murakıp olarak bir süre çalışmıştır. Bankacı iki oğlu vardır.
Okul sıralarında ilk yazdığı “Derede” adlı şiirini edebiyat hocası Halit Fahri Ozansoy çok beğenmiş, Servet-i Fünun mecmuasında yayınlayarak öğrencisi Kemal Yakar’ı şiir yazmaya teşvik etmiştir. 1931 yılında Kemal Yakar, Edremit’te misafir olarak bulunan İsak Varon Efendi ile tanışmıştır. İsak Varon, Kemal Yakar’ın beş güftesini bestelemiş ve bu suretle Kemal Yakar’ı güfte yazmaya teşvik etmiştir. Osman Nihat Akın, Kemal Yakar’ın şiirlerinden “Yaşlı gözlerimi kuruttum bu gece”, “Ellere uzaktan bak bana yakın gel”, “Sensiz geçen her gün gecelerden de siyahtır”, “Bir güneş bahtıma bir gün doğacaktır sanırım” adlı güftelerini bestelemiştir. Ayrıca Muzaffer İlkar “Çiçekler derleyeyim”, Semahat Özdenses “Duydum ki güzel sözlerin”, Ferit Sıdal “Gözlerin bir içim su”, Necdet Varol “Geçiyorken görürüm pencerede” adlı Kemal Yakar şiirlerini bestelemiştir.
Kemal Yakar yıllarca bazı gazete ve dergilerde şiir –öykü-anılar yazmıştır. (44 tabloda gelir, esnaf kurumlar ve vergi usulü) adlı şematik bir vergi kitabıyla (Sazıma bir tel taktım) isimli bir şiir kitabı vardır.
Eski bir sporcu olan Kemal Yakar, koyu bir Fenerbahçe taraftarıdır.