Hayatı:
Halit Yıldırım; 1968 yılında Çorum’un Uğurludağ İlçesinde doğdu. Ankara 1974 yılında Ahmet Vefik Paşa İlkokulunda başladığı ilköğrenimini 1979 yılında Çorum Zafer İlkokulunda tamamladı. 1986 yılında Çorum İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra Erzurum Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümünü bitirdi. Bir müddet öğretmenlik yaptıktan sonra Tarım Bakanlığına Mühendis olarak atandı.
2015 yılında Anadolu üniversitesi AÖF Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü de bitiren şair evli ve iki çocuk babasıdır.
Edebi Kişiliği:
Şiire 1979 yılında ilkokul öğretmeni Merhum Ahmet Özlü'nün tavsiye ve teşvikleri ile başladı. Lise dönemlerinde okulunu temsilen birçok yarışmaya katıldı ve dereceler aldı. Üniversite yıllarında yazdığı şiirlerini çeşitli dergi ve gazetelerde yayınladı. Çorumlu Avukat Şair Kenan Yaşar'ın çıkardığı Aşkın E Hali Edebiyat Dergisinin yönetimine katılarak yazı hayatına yeni bir ivme kazandırmıştır. 2010 yılında Aşkın E Hali Dergisi Kitaplığından "Yarına Ağıt Düne Gazel" isimli bir şiir kitabı çıkarmıştır. Edebiyata şiirle başlamasına rağmen deneme ve öyküler de yazmaya başlamıştır. Çorum Gazeteciler Cemiyetinin yaptığı 2012 yılı Mahmut Tunaboylu Öykü yarışmasında "Anahtar" isimli öyküsü ile ikincilik ödülü almıştır. Çorum Hâkimiyet gazetesinde, Osmancık Kültür ve Turizm sitesinde köşe yazarlığı da yapan yazar ayrıca Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği'nin site ve dergilerinde de mesleki yazılar yazmaktadır. Edebi yazıları da www.edebiyatdefteri.com, www.sendeyaz.net, www.antoloji.com, www.hikayeler.net, www.izedebiyat.net, www.siiristan.com, www.siirkolik.net gibi sitelerde yayınlanmaktadır.
Musikişinaslığı:
Müziğe karşı ilgisi nedeniyle Tanburi Bestekâr Tevfik Soyata yönetimindeki Üniversite TSM korosuna girmiş ve ilk musiki bilgilerini burada almaya başlamıştır. Önceleri bağlama çalarken daha sonra Merhum Udi Emir Yadigâr’dan ud dersleri almış, daha sonra Çorum TSO korosuna katılarak Şef Eczacı Enver Leblebicioğlu’ndan Ud, solfej ve nazariyat dersleri almıştır. Üniversite yıllarında Yönetmenliğini Bestekâr Şair Vural Şahin'in yaptığı Milliyet Müzik Magazin Dergisi Mısraların Dili sayfasında yayınlanan "Bir Mecnun Olmuşum Seni Ararım" isimli şiiri Samsunlu Bestekâr Erdal şahin tarafından Segâh makamında bestelenmiş ve TRT Repertuvarına (13588) girmiştir. Prof. Dr. Suat Kıyak ile iyi bir birliktelik oluşturmuş ve 45 şiiri Suat Kıyak tarafından bestelenmiştir. Bunlardan güftesi Halit Yıldırım’a ait olan İlk Sevda isimli Nihavent şarkı TSO Korosunun 2009 yılındaki konserinde Nimet Alpoğlu tarafından ve Aşkın ıssız Bir Çölmüş isimli Muhayyer Kürdi şarkısı 2015 yılında Gülden Arzoğlu tarafından seslendirilmiştir.
Yalnızlık Şarkısı isimli Muhayyer Kürdi makamındaki söz ve müziği kendisine ait olan eseri Çorum Dil ve Edebiyat Derneği 2016 konser programına dahil edilmiştir.
Birharf Dergisinin açtığı güfte yarışmasında "Ne Olur Anlayın Şarkılarımı" isimli şiiriyle dereceye girmiş ve bu şiir Bestekâr Mustafa Ünal Yılmazer tarafından Muhayyer makamında bestelenmiştir.
Yine Gökkuşağı Şarkı Sözü Yarışmasında finale kalan ilk beş eser arasına giren Gözlerim isimli güftesi Engin Çır tarafından Muhayyerkürdi makamında bestelenmiştir.
Bestekâr Ramazan Özyurt da sözleri Halit Yıldırım’a ait olan İbaret isimli güfteyi Uşşak makamında bestelemiştir.
Ayrıca TRT sanatçılarından Suat Yıldırım tarafından 30 kadar şiiri bestelenmiştir.
Amatör olarak beste çalışmaları yapan Halit Yıldırım’ın değişik makamlarda 100 kadar bestesi vardır.
Yazılarının Yayınladığı Gazete ve Dergiler
Şiir ve yazıları başta Edebiyat Bülteni, Aşkın E Hali Edebiyat Dergisi olmak üzere Hale, Somuncu Baba, Kilim, Ortadoğu, Gölge Adam, Çorum Hakimiyet ve Çorum Manşet, Kenthaber, Yazılıkaya, Çorum Gazetesi gibi değişik gazete ve dergilerde yayınlanmaktadır.
Eserleri
Edebi Eserleri:
Yarına Ağıt Düne Gazel (şiir) 2010
Gökçekimi (şiir) 2014
Anahtar (Hikâye) 2014
Münzevi Hüzün Bir Nurullah Genç Denemesi 2014
Çıkacak Eserleri:
Sevdanın Rengi (şiir),
Çorumlu Bestekâr ve Güftekarlar,
Tahliller (Köşe Yazıları),
Misafir (Hikâyeler),
Rötarda Makas Değiştiren Hayaller (Hikâyeler),
Türk Hikâyeciliğinin Saklı Gerçeği Necip Fazıl
Mesleki Eserleri:
Süt Sığırcılığı (2006),
Yem Bitkileri Tarımı
Halit Yıldırım
8 yıl önce
BİR MECNUN OLMUŞUM SENİ ARARIM ÜZERİNE TRT Repertuarına giren bu güftem 1989 yılında Müzik Magazin Dergisinde Mısraların Dili sayfasında yayınlanmıştı. Sevgili bestkarımız Erdal şahin bu şiiri beğenir ve segah makamında besteler. TRT repertuarına giren şarkı o zamanlar bayağı bir ses getirir. Fakat o zamanlar iletişim bu kadar kolay olmadığı için benim bunlardan haberim olmamıştı. Taki bu şarkıyı TRT de dinleyene kadar. Ama ben şarkının sonuna denk gelmiştim. Bu şarkının sözleri benim şiire benziyor deyince yanımdakiler "yok daha neler" diye bana inanmak istemediler. Aradan tam 19 yıl geçtikten sonra bir gün mensubu olduğum Çorum TSO TSM korosunda icra edeceğimiz bir şarkının notalarını ararken tesadüfen TRT repertuarında adıma kayıtlı bu şarkıyı gördüm. Notaların çıktısını aldım. Udla deşifre ettim. Çok güzel bir eserdi. Bestekarını bulmam lazımdı. Google'dan Erdal Şahin diye arattığımda Samsun'da yayın yapan bir gazetenin köşe yazarlarından birisinin Erdal şahin hocamızla ilgili yazdığı bir yazıya denk geldim. Hemen yazara mesaj çektim ve durumu anlattım. Hocamıza teşekkür etmek istediğimi bunun içinde telefonunu bulmama yardımcı olmalarını rica ettim. Bir gün telefonum çaldı. Açtım . Arayan kişi Samsun'daki köşe yazarımızdı. Bana Erdal Hocamızın telefonunu verdi. Ben de Erdal Beyi aradım. Ben Halit Yıldırım deyince "bu isim bana yabancı gelmiyor" dedi. Ben de "Bir Mecnun Olmuşum Seni Ararım" dedim. O zaman hocamız "evet, siz bu şarkımın güftekarısınız. Ama çok oldu bu şarkıya dedi. evet aradan tam 19 yıl geçmişti. daha sonra Samsun'a giderek hocamızla tanıştım. Hatta ilk karşılaştığımızda bana "şöyle az geri dur bakalım. Güftekarıma alıcı gözle bir bakayım diye espiri yaptı. Sağolsun daha sonra Çorum'a geldi. İşte bu şarkının böyle bir hikayesi var. Dağ dağa kavuşmaz ama insan insana kavuşurmuş derler ya. İşte öyle bir şey. Erdal şahin Hocama Allah'tan uzun ömürler diliyorum.