Genel Açıklama
Mevlâna Eğitim ve Kültür Derneği resmi olarak 1999 yılında kurulmuştur.




MevlanaCelaleddin Rumi’nin “YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL” felsefesini kendine ilke edinen, Türk Kültürünü, bütün sanat dalları ile birlikte tanıtmak hedefinde ve azminde olan Derneğimiz, Semâ ve Tasavvuf Müziği çalışmalarının yanı sıra; Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Enstrüman öğrenimi çalışmalarını da, Türk kültürüne hizmet aşkı ile gururla, sevgiyle, yüklendiği görevin verdiği ruh disiplini ile yürütmektedir.




Mevlâna denilince akla önce insan gelir. Milletine, rengine, ırkına bakılmaksızın şiir, edebiyat, mûsiki güzelliği içinde yoğrulan insan, bu zengin ruh canlılığı içinde mutlu olur ve bu mutluluğu insanlığa yansıtır. Bu anlayışla derneğimiz; Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı’nın onayı ile Galata Mevlevihanesi’nde (Divan Edebiyatı Müzesi) her ayın 1. ve 3. Pazar günleri saat 15:00′de Mevlevi Kültürünün özüne, orjinaline sadık kalarak Semâ Törenleri ve Tasavvuf Müziği Konseri icra etmektedir.




Türk Kültürünü en doğru şekilde dünyaya tanıtmayı kendine ilke edinen Derneğimiz; dünyanın bir çok ülkesinde katıldığı gösteri ve festivallerle bu görevini başarıyla devam ettirmektedir. Bu bilinçle Derneğimiz Türk Kültürünün yapı taşlarından olan Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziğinin tüm dallarında eğitim vermekte ve bu eğitimin sonucu olarak da etkinlikler düzenlemektedir.




Türk Sanat Müziği dalında, profesyonel olarak yapılanan, Sanat müziği, Enstrümantal müzik ve klasik fasıl koroları bulunmakta, ayrıca Türk Halk Müziği korusu ile Bayanlar Tasavvuf ve Sema Grubumuz da bünyemizde yer almaktadır. Mevlevilik asırlardır kendi estetik ve teknik şartları dahilinde, medeniyet tarihinde derin izler bırakmış, mensup olduğu ekolün en muhteşem mûsiki eserlerini vermiş, en ünlü şâirlerini yetiştirmiş, en mistik eserleri yaratmış, en insani duyguları geliştirmiş, en hür düşünceyi dile getirmiş taassuba göğüs germiş, yaşayışa ilahi olduğu kadar beşeri bir zevk katmıştır.




Mevlâna Celaleddin Rumi’nin felsefesine dayanarak; Yaradan’dan ötürü tüm yaratılanları dil, din, ırk, gözetmeden saygıyla ve sevgiyle kucaklıyor ve diyoruz ki: Gel, Gel Ne Olursan Ol Yine Gel, Bizim Kapımız Ümit Kapısıdır, Nasılsan öyle Gel.




Abdülhamit Çakmut

Mevlâna Eğitim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı
Çalışma Saatleri
Çalışmalar çarşamba günleri 18:30 - 20:00 arasında olacaktır
Katılım Şartları
MEVLANA EĞİTİM VE KÜLTÜR DERNEĞİNDE 10 AĞUSTOS 2016 İTİBARİYLE ÇARŞAMBA AKŞAMLARI DEĞERLİ ŞEF AHMET SADİ ÇELİK TARAFINDAN BAŞLATILACAK OLAN SOLFEJ ATÖLYE ÇALIŞMALARINA SİZLERİ DE BEKLİYORUZ 0530 542 26 94 / 0216 336 16 62'den detaylı bilgi alabilirsiniz.




Sevgili dostlar;
Beylikdüzü'nde yaptığımız solfej atölye çalışması oldukça ilgi gördü, öğrencilerimiz de daha 4. derste önlerine konan notayı okuyabilmeye başladılar.

Daha merkezî bir yerde benzer bir çalışma olup olmayacağını soran çok arkadaş oldu sağolsunlar. Biz de orkestrasında bulunduğum Mevlânâ Eğitim ve Kültür Derneği çatısı altında ağustosun 2. haftası başlamak sûretiyle bir solfej atölyesi başlatmaya karar verdik.

Detaylar şöyle:

* Çalışma yerimiz Kadıköy Hasanpaşa'daki Mekder (Mevlana Eğitim Kültür Derneği) çalışma salonudur.

* Atölye çalışması toplam 10 ders olup, ilk 5 ders genel batı solfeji, son 5 ders ise Türk musıkisi solfeji, temel makam bilgisi ve usûl bilgisidir.

* Çalışmalar çarşamba günleri 18:30 - 20:00 arasında olacaktır.

Diğer bilgiler için benimle irtibata geçiniz. Müzik dolu günler dilerim.
Fotoğraflar
Videolar