Genel Açıklama
1942 yılında İzmit'in Kandıra ilçesinde dünyaya gelen Amir Ateş, eğitimini dini yönde geliştirdikten sonra 14 yaşında İstanbul'a gelmesinin ardından 1959 yılında Üsküdar Musiki Cemiyeti'yle tanışarak başta H.H Hasan Akkuş, Kemâl BATANAY, Sabahattin VOLKAN, Haul CAN, Saadettin KAYNAK gibi isimlerin eğitiminden geçerek Türk Sanat Müziği yönündeki eğitimine başlamıştır. Manevi babası olarak tanımladığı ve vefatına dek Üsküdar Musiki Cemiyeti başkanlığını sürdüren Emin ONGAN hocanın da desteğiyle başladığı müzik çalışmalarına şu an 1000'i aşmış sayıdaki Türk Sanat Müziği ve Türk Tasavvuf Müziği alanındaki eserleriyle sürdürmektedir.

Hocası Bestekar Emin ONGAN ve Bestekar Yesari Asım ARSOY ile baba-oğul ve can dostu Ses Sanatçısı ve Bestekar Yıldırım Gürses ile kardeşlik derecesine varan dostluklarını ailecek de pekiştirerek her üç ismin de ömrünün son anlarına dek yanlarında olarak ve vefatlarının ardından hayatında doldurulamayacak boşluklara bırakarak sürdürmüştür. Prof. Dr. Alâddin YAVAŞÇA, Avni ANIL, Selahattin İÇLİ ve Erol SAYAN ile süren dostlukları da gerek kişisel yaşamında gerek sanat hayatında etkilerini göstermiştir.

80'li ve 90'lı yıllarda pek çok televizyon kanalı için kendi adını taşıyan korosuyla beraber televizyon programları düzenlemiş olmasının yanı sıra, her yıl ülkenin pek çok farklı bölgesindeki Musiki Cemiyetleri (İstanbul, Kocaeli, Trabzon, Manisa, Bursa, vs.) tarafından adına saygı konserleri düzenlenmektedir.

Üsküdar Musiki Cemiyeti'nde hala sürdürdüğü Beste ve Etüt hocalığının yanı sıra; Anadolu Yakası Telefon Baş Müdürlüğü, Türkiye Denizcilik İşletmeleri, İstanbul Ehli Kur'ân ve Mevlidhânlar-Derneği Tasavvuf koroları gibi bir çok topluluktan başka Diyanet İşleri Başkanlığı seminer ye kurslarında da hocalık yapmıştır. Kartal Musiki Cemiyeti'nin Kurucu Üyeleri arasında yer aldığı gibi hala Cemiyet'in Yönetim Kurulu üyeliğini de sürdürmekte, TRT Repertuar Kurulu Denetleme Heyeti'nde de çalışmalarına devam etmektedir.

Üsküdar Musiki Cemiyeti'ne katılmasından sadece birkaç ay sonra Cemiyet'e katılan ve Emin Ongan Hoca'nın vefatından 31 Aralık 2008 tarihinde vefat edinceye dek Cemiyet'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı sürdüren yakın arkadaşı Şeref Çakar'ın vefatıyla beraber Yönetim Kurulu Kararıyla 10 Ocak 2009 tarihinde Üsküdar Musiki Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı devralmıştır.

Ben Seni Unutmak İçin Sevmedim, Seni Ben Unutmak İstemedim Ki, Masal Yağmuru, Eylül Akşamları, Bir Kızıl Goncaya Benzer Dudağın, Maziyi Kadehlerden İçip gibi besteleri en çok tanınan eserlerinden bazılarıdır.

Yayınladığı son albümler arasında 5 albümden oluşan kendi adını taşıyan ilahi korosuyla beraber hazırladığı seri, Eylül Akşamları isimli Sanat Müziği albümü (Melihat Gülses, Doğan Dikmen, Sezen Cin ve Fürkan Biçer'in yorumlarıyla) ve 2008 yılı ramazan ayında Avrupa'da da yayınlanan Welcome Ramadan isimli albüm sayılabilir.

Evli ve iki çocuk babası olan sanatçının kendi ismini taşıyan bir de torunu vardır.
Çalışma Saatleri
Katılım Şartları
Şef
Amir Ateş
Fotoğraflar
Videolar